Er is veel te doen op de Boeremèrt
Er is veel te doen op de Boeremèrt

De Boeremèrt: Al bijna 50 jaar hét familie-uitje op 2e Paasdag

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Liempde - Op 10 april 2e Paasdag vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Boerémert plaats in hartje Liempde. Van 10:00 tot 17:00 uur kunnen duizenden bezoekers, jong en oud een nostalgische dag beleven. Entree kost 5 euro per persoon en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Dit jaar heeft de Boeremèrt als thema: Speelgoed van alle tijden. Dat belooft, naast de nostalgische outfits en activiteiten, veel spelplezier.

Jaarlijks komen duizenden bezoekers een bezoek brengen aan de Boeremèrt in Liempde. Het programma van de Boeremèrt is jaarlijks overvol met spellen, muziek, toneelstukjes, acts, eten, nostalgische ambachten, demonstraties en andere activiteiten. Dit is vaak met een nostalgisch tintje, maar de Boeremèrt blijft ook vernieuwen. 

Thema van 2023: Speelgoed van alle tijden
Dit jaar extra veel spellen en speelgoed van alle tijden. Met o.a LEGO begeleid door Lola Nouwens, de winnares van het tv-programma LEGO MASTERS. Ook vind je een Meccano pop-up museum en kan er geracet worden in de F1 simulators. Ook is er volop vermaak voor de jeugd, compleet met zweefmolen, schiettent en draaimolen.

Lokale initiatieven
De Boeremert is voor een groot gedeelte te danken aan de inzet van vele vrijwilligers. Deze leveren jaarlijkse een enorme bijdragen. Met de opbrengst steunt de Boeremèrt jaarlijks lokale initiatieven. Dit waren in 2022: Vrouwencontact, EHBO Liempde, De Zonnebloem, Stichting De Serenade en Fanfare Concordia Liempde.

Het volledige programma vind je op de website: boeremert.nl. Entreeprijs is 5 euro p.p.. Met het entreelot kan er in de tent een gratis kop koffie of thee worden gehaald en maak je kans op een prijs in de loterij. Gratis entree voor kinderen t/m 12 jaar. De organisatie heeft ook gezorgd voor voldoende parkeerplaatsen. Volg de gele pijlen voor de route naar de parkeerplaats in de Helstraat.